Torsdag 28/6

08:00-10:00 - TRANSFER/CHECK-IN
Vi anländer Racecamp!
Transfer hämtar de som kommer med nattåget på Undersåker station (måste bokas).


10:00 - RACECAMP STARTAR

Välkomna!
Vi börjar med frukt, macka och kaffe samtidigt som vi börjar lära känna varandra. En presentation av oss, Racecamp, Fjällmaraton och Lundhags Öppet fjäll. Vi pratar om våra olika personligheter och vilka mål och visioner vi har inför helgen och loppet Lundhags Öppet fjäll.

 

12:00- ”SISTA FJÄLLET” - VÄLLISTE OCH STRÄCKAN I MÅL

Vi byter om och får varsitt lunchpaket. Därefter beger vi oss iväg i olika grupper. De som vil springa lite längre och de som vill gå eller springa en kortare sträcka. Vi tar oss upp på sista fjället, på Fjällmaratonsträckan, Välliste. Med sina 1026 möh. är det sista och det fjället som är nästhögst på hela Fjällmaraton-sträckan.
Den som vill finslipa på tekniken får självklart tips och trix både när det gäller löpning såväl uppför som nerför, hållning och hur man bäst spar på energi.
Uppe på fjället får vi tid för att njuta av den fantastiska utsikten, tid för egen reflektion, tankar kring mål/visioner och hjärnspöken m.m. Det är även här uppe som vi avnjuter våra lunchpaket innan det är dags att vända neråt igen.

Nerför tar vi sista sträckan på Lundhags Öppet fjäll, den sträckan som alla kommer att ta på lördag oavsett vart man startar och hur lång sträcka men springer/går.

På vägen tillbaka hämtar vi ut våra nummerlappar.

15:00-16:00 - AFTER RUN, DUSCH, BASTU, RELAX

När vi kommer tillbaka är det dags för lite After Run med möjlighet till stretch och Postrula övningar, dusch, bastu och relax!
Här finns det även tid för att packa upp ta det lite lugnt!

 

18:00 - MIDDAG

Middag med inspirationsföreläsning - ”Människan - din naturliga kropp” med Maria Welin. Människoarten – vad hände, hållning, fötterna-resten av kroppen, naturen m.m.  


Fredag 29/6

08:00-10:00 - FRUKOST 

10:00 - KOLLA IN RESPEKTIVE START
Idag är det dags att åka iväg och kolla in respektive start!

Vi delar in oss i de olika grupperna beroende på vilka sträckor vi ska springa/gå på lördag.

De som ska springa hela sträckan tar sig till Vålådalen och här finns det möjlighet att ta sig hela den 3 km långa grusvägen upp till trädgränsen och där fjällstigen börjar.

För de som ska springa/gå 27 km och 15 km åker till respektive start och även här finns det möjlighet att gå/springa en bit in på den första sträckan.

12:30 - LUNCH
Äts på restaurang.

13:30-16:00 - EGEN TID

Här finns det tid för att slappa, äta godis, läsa, ta en egen promenad. Relax och öppen spis finns att tillgå för att finna egen ro.

Helt enkelt möjlighet till egen reflektion och uppladdning inför morgondagen! 

16:00 - PACKLISTAN – SISTA KOLLEN INFÖR MORGONDAGEN

Strax innan middagen går vi igenom det sista inför morgondagen. Hur blir vädret? Vilka tider gäller? När går transfern? Morgonrutiner inför lopp och regler på fjället. Har alla koll på sin utrustning, sparat obligatoriska telefonnummer? Hur/Vart samlas vi efter målgång? Hur kommer man tillbaka till Fjällgården? Och allt därtill som man kan fundera på dagen innan! 

 

17:00 - MIDDAG

Middag med inspirationsföreläsning - ”Från soffan till Höga Kusten men vad hände sedan” med Henrik Alvstråle.


Lördag 30/6

04:30-08:00 - FRUKOST SERVERAS

05:30-12:00 - TRANSFER TILL RESPEKTIVE START

Den öppna starttiden för Vålådalen och 43 km är 06.00 – 09.00, utan den startrusning som huvudloppets stora startfält kan innebära.

För de som väljer att starta i Nordbottnen för att genomföra 27 km av den vackra bansträckningen är den öppna starttiden 09:00 – 12:00.

Vi på Racecamp har även möjlighet att erbjuda dig en sträcka på 15 km som tar dig över fjället Välliste.


12:00-18:00 - 
MÅLGÅNG

Gemensam målgång för samtliga sträckor i Trillevallen.

LUNCH / MAT UNDER DAGEN

Ett utökat matutbud kommer att serveras på de matstationer som finns längs leden jämfört med KIA Fjällmaraton. Ta det lugnt för att maximera upplevelsen av Lundhags Öppet Fjäll!

Sedvanligt matutbud serveras även i målfållan.

 19:00 - MIDDAG

3-rätters middag med extra guldkant!


Söndag 1/7

07:00-09:00 - FRUKOST

09:00 - SUMMERING

En summering av dagarna som gått. Vad tar vi med oss, hur mår vi idag, uppfylldes våra mål, vill vi göra om det här? Ibland är det självklara svaret dagen efter ”aldrig mer” men det kan lika gärna vara ”Ja, ja, ja – jag måste tillbaka hit igen”! 

10:00 - SLUT FÖR DETTA ÅR/TACK FÖR OSS